perjantai 26. lokakuuta 2012

Burj Al Arab dinner

EID MUBARAK! Eli hyvää Eid viikonloppua! Tai oikeestaan nyt täälä toivotetaan Eid Al Adha.


Täällä on nyt muslimeilla joulu, eli tarkoittaa vapaata pidennettyä viikonloppua. Täällä joulu ei tarkoita sitä, että paikat ovat kiinni ja joka paikka hiljenee, päinvastoin. Ostarit on auki yö myöhään asti, taitaa olla jopa 24 tuntia. Ihmiset liikkuu ja ravintolat on aivan täynnä. Muslimiperheet ja suvut viettävät aikaa yhdessä Eidin ajan. Pari päivää sitten oli "kuiva" päivä, eli tarkoittaa sitä että missään ei tarjoiltu alkoholia. Sillä kunnioitetaan muslimien Eidin aikaa.

Viime viikko meni touhuisasti kun "Cee" oli kyläilemässä. Oltiin suunniteltu viimesen illan kunniaksi jotain speciaali hommaa. Yllätys illallinen Dubain maamerkissä eli ainossa seitsemän tähden hotellissa Burj Al Arabissa. :) Hahaa, Ceen ilme kerto enemmän kun tuhat sanaa! Ceen pää pyöri puolelta toiselle katsoen pääseekö tästä mihinkään muualle kun suoraan kohti hotellia. :D 


Olen käynyt hotellissa pari kertaa, kun siihen tuli mahdollisuus. Muistan sen kerran kun laittauduin vimpanpäälle ja porukka oli yläravintolassa Crocksit jalassa! :o En voinu olla uskoo silmiäni. Olin jo varautunu siihen että mahdollisesti vois törmätä staroihin, mutta törmäsinkin Crocseihin...

Meillä oli pöytä varattuna Bab Al Yam nimisestä ravintolasta. Ravintola sijaitsee rakennuksen alatasolla. Pöytiä on ulkona ja sisällä, sekä hotellin ulkoa-allas sijaitsee ravintolan vieressä. Ravintolassa oli tarjolla seisovapöytä, jossa oli aivan ihanaa hummeria alkuruoaksi. Pääruoksi sai mm. tehdä oman pasta annoksen ja jälkkäriks valitsin suosittuja macarone leivoksia.


Burj Al Arabin kaikki huoneet ovat sviittejä ja jokaisella huoneella on oma butler. Ylemmästä kuvasta näkee huoneiden ovet ja alapuolella on libanonilainen ravintola. Erityylisiä ravintoloita löytyy muutama, kultakauppoja ja design vaatekauppoja muutama.



Sisällä Burj Al Arabissa koristaa kullan väriset isot pylväät, jotka on valaistu väriä vaihtuvilla väreillä. Keskellä hyppii suihkulähteet, jotka ovat samat mitkä sisääntultaessa liukuportaiden välissä.


Burj Al Arabin hotellin malli on purjeen muotoinen eli siitä puhutaankin purjehotelli. Vieressä on Jumeirah beach hotelli joka on aallon muotoinen. Purjehotellin katolla on tenniskenttä, jonka yhteydessä on helikopterin laskeutumispaikka. Eli siis jos vaan satut tuleen omalla koneella yöpyyn hotelliin, niin se järjestyy. :) 


Hotellin vastaanotossa on punaiset nahkasohvat ja arabityyliin sopivat värikkään kuviolliset kokolattiamatot. Respasta tuli mieleen simpukankuori. Hotelliin ei pääse tutustuun ilman pöytävarausta tai jos ei ole huonetta. Tutustumiskierrokset lopetettiin, joten superturistit ei pääse enää tutustumaan hotellin sisälle. Hintataso hotellissa on tyyris, mutta jos hyvä tsäkä käy voit löytää suht edullisia tarjouksia. Ravintolaruasta voisi mielestäni maksaa enemmänkin, paikan, sijainnin ja naön vuoksi. Esimerkiksi teehetki/illallinen maksaa 300dhs eli noin 60€ per nuppi. 


Suomeen tullu jo lunta, brrr. Mielummin lunta ja pikku pakkanen, kun markää ja kylmää. Ostin eilen ensimmäisiä joulukoristeita! :D Ei oo montaa päivää kun joulukin tulee... 
Kynttilänloisteista viikonloppua! ;)

Nyt tarvii alkaa puuhasteleen! 
-Iina-






2 kommenttia:

  1. En nyt jaksa alkaa lukemaan mitään tuolta alusta, siis asutko sä dubaissa vai suomessa? :D käytkö siellä töissä vai mistä saat rahaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Dubaissa asustelen, mutta koti myös Tampereella. Yrittäjänä toimin.

      Poista