perjantai 21. syyskuuta 2012

Valkoinen on uus musta

Täälä sitä ollaan nyt kylmässä, harmaassa ja sateisessa Suomessa... :D Moni ei sitä ymmärrä, mutta on se jännä tunne kun kone laskeutuu Helsinkiin ja vihreyden määrä melkein sokaisee. Fiilis ei oo sama mitä viikon Espanjan loman jälkeen... En osaa kuvailla sitä tunnetta. Miettikää itsenne muualle uuteen ympäristöön, missä on uudet ihmiset ja uusi kulttuuri. Sitten palaatte Suomeen pitkästä aikaan... 


Illalla sain kyydin kohti Tamperetta ja voi morjens... Eka olin silain et "wau", täälä on niin happirikas ilma ja kylmä kun mikä! Niin suuri ero ilmassa Dubaihin verrattuna... Seuraavana aamuna kun heräsin olin sillain et "wauuu" ja olin ihan liekeissä! :) Oli niin ihana tulla omaan kotiin, nukkua tutussa sängyssä ja painaa kahvinkeitin päälle. Ja aamulla tais paistaa viä arska! Hitsi että olin iloinen!


Siis yks asia pisti silmään kun lähdin seuraavana päivänä liikkeelle! Melkein jopa laski mun iloisuus olo tilaa... Siis minkä takia ihmiset pukeutuu mustiin ja niin synkiin vaatteisiin!? Siis tosi tylsän ja ankeen näköstä! Aina varma musta toimii kyllä ja se on ihan ok. Ja myönnättäköön munkin vaatekaapista löytyy mustaa takkia, housua ja paitaa. Mut siis oikeesti! :D Mää en ymmärrä. Alko ihan masentaa jo kun näki pelkää mustaa ympärillä. Eikö se olis kiva pistää sadepäivän kunniaks vähän pinkkiä päälle ja punaa huuliin!? Piristäs varmasti ja estäis syysmasiksen! Mää muuten en enää osta mustaa vaikka kuinka hoikentais.



Sitten vielä tein toisen havainnon. Nuoret näytti "nauttivan" koulun liikuntatunnista... Tai sitten ei. Kyseessä oli sauvakävelyä. Kyseistä lajia en oo harrastanu, vaikka mieli on tehny monesti kyllä. Oon kuullu et se on hyvä liikuntamuoto ja auttaa nostamaan sykettä, hyvä nivelille jne. Vaikka kävely näyttää hieman koomiselta...
Dubaissa ei kunnon kävelyteitä oo ja liikkuminen pyörälläkin on aika haastavaa. Havainnon minkä tein oli se että, pliis nuoret nauttikaa sauvakävelystä kun sitä pystytte harrastaa ja olkaa iloisia koulun liikuntatunneista! :) Voisin pääni pantiks laittaa, että kukaan kouluikäinen nuori ei Dubaissa kyseistä liikuntamuotoa harrastaisi, vaikka se olisikin mahdollista. Dubaissa nuorien motivaatiot ovat hieman erinlaisia ja koulun/opettajien arvostus melkein nollassa. En tietenkään yleistä nuoria, mutta pointti on että suomalaiset nuoret olkaa ylpeitä että teillä on maksuton koulu ja mahdollisuus harrastaa liikuntaa kuten sauvakävelyä. :)


Nyt ei muutakun kepit viuhuun ja kaikki nauttiin liikunnan riemusta värikkäällä talvitakilla, niin johan alkaa lenkki kulkeen!

Palaamisiin!
-Iina-




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti