keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Arabic women

Moiiikka! 
Siis te ootte mielettömiä! Kiiitos kaverit kaikesta positiivisesta palautteesta. Ootte lämpimästi tervetulleita hemmotteluihin tänne Dubaihin ja Tampereelle! :)


  
Duabaihin tultaessa mua on kiehtonut tietyllä tapaa arabinaiset, heidän käyttäytyminen ja ulkonäkö. Tarkoitan tällä kuinka he herättävät huomioo ja ajatuksia, koska ihan joka päivä Hämeenkadulla heitä ei kävele vastaan...

Arabikulttuurista keskustellaan paljon ja siitä ollaan montaa mieltä. Täällä naiset peittävät itsensä mustilla Swarovski timanteilla koristelluilla burkilla ja pitsihansikkailla. Mies määrää miten nainen pukeutuu ja kuinka paljon häneltä saa näkyä ihoa ja hiuksia. Tänään näin että, jopa sukat laitetaan varvastossuihin, ettei jalat näy... Välttämättä kuitenkaan kaikki ei ole näin fundamenttaalisia ja poikkeuksiakin löytyy. Peruslähtökohta arabiperheessä on, että mies määrää kaiken.

Muslimikulttuurissa esiintyy myös moniavioisuutta. Sitä ei kuitenkaan esiinny kaikissa arabiperheissä.

Tässä koko mustat burkat ilman koristeluja

Tässä hieman erilainen maski, näitäkin näkee täällä.

Arabinaiset liikkuvat yleensä yhdessä ja miesporukka omassa porukassa. Pariskuntana saa kulkea yhdessä, joka paikassa. Täälä Dubaissa näkee myös isoja porukoita, missä naisia ja miehiä sekaisin. Tämä ei ole yleistä tiukemmissa muslimikulttuureissa.

Ja huom Suomalaiset!
Arabialaisilla alkoholi ei kuulu täälä mihinkään työjuttuun, hengailuun, viikonloppuun, parilla käymiseen jne... Täälä juodaan teetä ja mehuja!
Sekä 14 vuotiaita täälä ei näy pussikaljalla Koskenrannassa!


Paikalliset naiset on erittäin huoliteltuja ja he jos jotka välittävät ulkonäöstään. Hienommat paikalliset rouvat ei omia hiuksia pese! Kotioloissa he ottavat burkan pois ja alta paljastuu merkki vaatteet, (kaikki muistaa varmaan Sinkkuelämää leffan)... ;)


Väreinä kytetään punaista, vihreää ja paljon kiiltävää. Dubaissa et voi koskaan ylipukeutua!!! Ihanaa!
Mitä enemmän koruja, timanttia ja kiiltävää sen parempi!
Kampaukset ja meikit on suuria ja näyttäviä. Mustaa kajaalia ja paaaaljon luomiväriä! 


Kulmat on rajattu tarkasti, silmät on syvän tummat ja viimeistely tekoripsiä myöden.

Mikään ei ole liikaa!!!

Miltä kuullosti?

-Iina-








2 kommenttia:

  1. Arabikulttuuri on kyllä niin mielenkiintoinen kun ne naiset on niin salaperäisiä! Mutta siis eikös Dubaista alkoholiakin saa, eiks se niin ollu et vaan hotellien yhteydessä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo saa alkoholia, mutta vain hotellien yhteydessä olevista paikoista.. Kotiin saa ostaa alkoholia alkoholikortin saatuaan ja kuulemma alkoholia voi ostaa netistäkin (toimittaa kotiin asti).. Paikallisessa Alkossa oli muuten ale, tuotteet -30% alennuksessa.. :D

      Poista