maanantai 7. tammikuuta 2013

Terveellistä elämää

Luulisin, että monella on lähtenyt uusi vuosi käyntiin terveellisimmillä elämäntavoilla. Siinä sivussa tulee tietenkin laihis. Eikö vaan? :) Uuden vuoden lupauksia en tehnyt. En oo tainnut tehdä koskaan.. Tai jos oon niin en muista onko se toteutunut. 

Makkarin aamumaisemat kohti Marinaa. Nukuttu ollaan nyt verhot auki. 
Ihanaa on kun aamulla on valosaa. Aurinko energiaa! <3

Laihikset alkaa yleensä ennen kesän tuloa, että pääsee kesällä rantakuntoon. Tammikuussa on hyvä ottaa niskasta kiinni, kun juhlakausi on ohitse. Täällä taas paistaa aurinko ympäri vuoden ja vaatteet on "pieniä" ja kireitä. Täälä ei pysty vuoraamaan itseään pitkiin takkeihin, pitkiin kalskeisiin tai toppahousuihin. Pakko kyllä myöntää, talvi aikaan suomalaiselle tuntuu +23 astetta kylmältä. :)) Kuljetaan siis mekin täällä iltasin pitkät housut jalassa ja neuleet päällä. UGGit laitoin yks päivä jalkaan. 


Kesäkelit täällä on koko aika, mikä tarkoittaa sitä, että pitää olla ruodussa 24/7. :) Tuntuu siltä, että koko aika pitää vahdata mitä suuhun laittaa. Ei nyt tietenkään ihan aina... Suosin salaatteja, kasviksia ja proteiinipitoisia ruokia. Mulla on menny maku kalaan ja kanakin alkaa tökkiin. Katkaravut on mun herkkua! Nyt oon alkanu tykkäileen kasvisruoista, tofusta ja pavuistakin. Possua ei myydä joka paikassa, eli sitäkään ei tuu enää syötyä sitäkään vertaa mitä joskus söin.


Libanonilaista eli arabiruokaa tulee syötyä paljon. Se on mun ihan ykkös ruoka! Tabouleh, fattoush, hummus ja grillattua kanaa. Mun perus setti, se on hyvää!
Kesän kuumilla ilmoilla +40 asteessa ei tee mieli niin paljoa herkkuja, paitsi jäätelöä tietysti. Valinnanvaraa ravintoloiden, jäätelöbaarien, kahviloiden suhteen löytyy. Vaikka mieli tekee kaikkee hyvää mitä tarjolla on, on pakko joskus kieltäytyä.

Kielletyn hyvää. The Cheesecake Factory. Nyt myös avattu MOEen. 
Kakunpala on lautasen kokoinen.

Näihin tunnelmiin! 
Tsemppiä laihikseen eli hienommin sanottuna elämäntapamuutokseen!
Syödään hyvin, liikutaan riittävästi ja silloin tällöin saa luvan kanssa herkutella!


Maukasta maanantaita, Iina












1 kommentti: