torstai 21. marraskuuta 2013

Pukeutuminen Dubaissa

Moni matkalle lähtijä stressaa siitä mitä vaatetta pakata mukaan matkalle... Varsinkin jos määränpäänä arabiemiraatit. Dubai on huomattavasti avomielisempi pukeutumisen suhteen kun esim. Saudi tai Qatar. Dubai on siis jo hieman askeleen edellä muista maista. Turisteja pelotellaan keskustelupalstoilla aivan liikaa puketumisesta. Se on kuitenkin ihan ymmärrettävää, koska suomalaiset tuntien ne voi painaa menee ilkosillaan...

Yleensä shoppareissa on ilmastoinnit niin kovalla, että shortseilla ja t-paidalla tulee kylmä. Shoppaileen siis kannattaa laittaa "rantavaatteiden" sijaan "kaupunkivaatteet". Toki jos olet hikoilevaa tyyppiä voit mennä yleisille paikoille tai shoppaileen shortsit ja pusero päällä. Kannattaa kuitenkin ottaa mukaan pitkähihainen paita, jos sattuu että kaula-aukko on liian paljastava. Kaupunkivaatteena käy mukavat housut ja nätti paita.

- Rennot kaupunki vermeet

- Treeeni vaatteet

Miniminimini mekon voitte vetästä päälle sitten kun lähdette illalla drinksuille! ;) Jos menojalkaa vipattaa vielä drinksujen jälkeen, muistakaa että täällä on pukukoodit yökerhoihin. Miehet ei pääse sisään sandaaleilla/shortseilla. Eli miehet kans parfyymiä ja kiiltonahka kenkää jalkaan ja jalalla koreasti. ;) Muistisääntö mikä aina tuppaa unohtumaan on se, että täällä ei koskaan voi ylipukeutua! Muistan kun joskus mentiin pyörähtään kartsalle ja olin mielestäni ihan ok:sti pukeutunut, olo oli kuitenkin paikanpäällä alipukeutunut. Voitte vaan kuvitella, että koko ilta meni plörinäks kun mietti omaa asuvalintaa... Korkkareita ja hameita voi reippaasti käyttää arkipäivinä! 

- Mennään poikkeen jossain nopeeta vaatteet

Pukeutumisessa pitää muistaa, että kunnioitamme tämän maan sääntöjä ja uskontoa. Konservatiivinen käytös ja pukeutuminen on tärkeää varsinkin virastoissa. Eräänä aurinkoisena päivänä kävelin shortsit ja paita päällä virastoon ja niimpä mut käännytettiin takasin, koska olin liian vähissä vaatteissa... Eli ehdottomasti jos poikkeat poliisilaitoksella tai missä lie, niin housut jalkaan ja neule päälle.

- Virastovaatteet

Oikeestaan kaikki kuvat mitä laitoin, niillä kaikilla voi mennä ostoksille. Huomiota herättää minishortsit ja avonaiset kaula-aukot. Jos haluat ottaa varman päälle, niin suosittelen pukeutumaan pitkiin housuihin tai hameisiin. On hyvä muistaa myös se, että jos laitat topin päälle niin laita peittävä alaosa. Tai sitten toisinpäin, jos on lyhyempi mekko laita peittävä yläosa.
Nämä asuvalinnat (kokonaisuudet) siis ainoastaan Dubaissa. Abu Dhabi on astetta vanhoollisempi, eli enemmän ihoa piiloon. Saudeihin naisella ei oikeastaan ole mitään asiaa... Liikkuminen täysissä vaatteissa, jopa abayaa käyttäen.

Kivaa lomaa Dubaihin! 

-Iina-


2 kommenttia:

  1. Super hyvä postaus ja apua oli enemmän kuin tarpeeks ;)
    Itse olen todella naisellinen lady, joka rakastaa mekkoja sekä korkeita korkoja niin ihana kuulla, että voin jatkaa sillä linjalla myös lomaillessa siellä luxuksen mekassa ;) Muuten pakko vielä kysyä, että itse olen pitkähiuksinen blondi, että ahdistaako sinua koskaa huomio mitä sielllä blondina saa tai miten miehet siellä yleisestikkin suhtautuvat naisiin ja vielä pohjoismaalaisiin? Matkustan poikaystävän kanssa, joten varmasti saa olla rauhassa.. Mutta onko todellakin niin, ettei uskalla oman kullan kanssa käsi kädessä kulkea? Ja miten muuten Dubain nightlife... Olen kuullut että jossain paikoissa olisi ladies night aina välillä eli naisillle ilmaista kuohuvaa? ;) Mitä hotellin yökerhoja itse suosittelisit? :) Suuri kiitos taas! Aurinkoisin terkuin, Yasmine

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi!
      Ei mitään hätää jos olet miehesi kanssa. Käsikädessä voitte kulkea, mutta ei taputtelua/puristelua tai varsinkaan imuttelua yleisillä paikoilla. Koittakaa siis pitää näppinne erossa sen aikaa... ;)

      Poista