sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Time to eat

Saadaan vajaan kuukauden päästä vieraita. Sitä tässä jo innolla odottaen. Kyseessä ei oo ensikertalaiset Dubaissa, eli ei ihan tarvi mennä perus kaavan kanssa. :) Tarkottaa myös sitä, että saan alkaa miettiin mitä niiden mukana tulee Suomesta tänne. Tällä hetkellä mielessä on pari pakettia jälkiuunileipää, makuunin nameja ja Pepsodent hammastahnaa. Joskus mulla oli hirvee tarve Funligh mehuun, mutta nyt juon pelkkää vettä. Elovena puuron saa korvattua ihan hyvin kaupan puurovalikoimasta. Presidentti kahvikin on jäänyt vähemmälle käytölle. Nespresso on hyvää!

Enää ei kaipaa niin tiettyjä Suomi juttuja, mitä ennen oli pakko saada. Tuttujen Suomi makujen tilalle on tullut joku muu. Esimerkiksi täälä tulee syötyä enemmän pähkinöitä, jälkiruokia ja puristettuja mehuja. Kuitenkin välillä alkaa tekeen niiiin mieli jotain tiettyä. Kuten yks päivä muurinpohjalettuja rapeella reunuksella hillon kera. Ah, en kestä...


Erilaista ravintola ruokaa löytyy pilvinpimein. Porukka tykkää täällä syödä ja herkutella. Mikä on ihanaa niin ruoka maistuukin joltain! Huomattavasti enemmän käytetään erilaisia mausteita ja ruoka on myös tulista. Tottakai ravintolasta riippuen. Uskaltakaa kokeilla hyvät ihmiset erilasia ruokia!
Vaikka ravintoloita on paljon on silti meille syntyny omat vakkari paikat.


Pähkinöitä, taateleita ja mausteita myydään isommissa ruokakaupoissa irtotavarana. Erilaisia riisejä löytyy säkki tolkulla kaupan hyllystä. Mikä on mielestäni ihan huippu juttu, eines ruokaa täälä ei myydä. Tarkotan siis Saarioisten valmiita lihapullia, valmisruokia, jne. eli se hyllyväli puuttuu kokonaan. Tilalla on take away leipiä, hedelmiä, salaatteja ja jopa kasvistikkuja valmiina paloteltu purkkeihin. Ihan loistavaa, aina kun pikkunälkä hiipii niin on helppo napata mukaan.

Kovasti kaipaan suomalaisia hedelmiä ja vihanneksia. Niiden maku on eri ulkomaalaisiin verrattuna iso. Maistuu kirjaimmellisesti puulta. Ja nyt varsinkin tekee mieli suomalaisia omenoita kun Suomessa niiden aika on!


Syön täälä kaikki omenat sunmuut vihannekset kuorineen päivineen. Joskus harvoin kuorin. Ei oo ainakaan viä menny pakki sekasin. :D Ja ulkomaalaiset marjat menee heittämällä syöden alas. Kuulemma joskus oli kauhee haloo, et ne pitäis keittää. Joo o, koskaan en oo keittäny ja viä hengissä ollaan. :D

-Iina-

2 kommenttia: