maanantai 16. helmikuuta 2015

Shoppailun ABC

Dubai tunnetaan shoppailijan paratiisina ja sitä se kyllä on. Isot shopparit täynnä merkkiliikkeitä peräjälkeen. Liikeet on näyttäviä ja ulkoasuun on paneuduttu. Onneksi merkkiliikkeiden lisäksi saatavilla on ihan "normi" liikkeitä. Kukkarolle sopivia arkivaatteita sekä asusteita. Shoppailu voi kirjaimmellisesti lähtee käsistä jos sille päälle sattuu. :)) Hinnat on ketjuliikkeen standardin mukaiset. Hintataso shopping centereissä on hintalapunmukainen, eli niistä ei saa tingattua hintaa.


Itse tykkään käydä ostoksilla Moessa (Mall of The Emirates). Muistan likkeiden sijainnit ja se ei ole kooltaan liian suuri. Dubai Mall on liian iso ja siellä menee koko päivä jos innostuu liikaa. Dubai Mall on myös kauempana kotona kun Moe. Paras aika shoppailuun on viikolla su-to aamusella. Parkkeja löytyy autolle ja tungosta ei pahemmin ole. Shopping Festival alkaa muistaakseni uuden vuoden jälkeen ja kestää noin kuukauden. Festivalien aikaan tarjouksia suurimmassa osassa liikkeistä. Jos oikeen urakalla halaut shobbailla niin kannattaa varata aikaa koko päivä yhteen shoppariin.! Aika hujahtaa vauhdilla.


Tässä joitain vaateliikkeitä mihin kannattaa tutustua tänne tullessa (Hintataso suunnilleen sama mitä Suomessa): Debenhams, Massimo Dutti, American Eagle, Aeropostale, Bebe, Lipsy London, Kotton ja Zara home. Nuoremmille Forever21, TopShop ja Stratovarius. Myös perus H&M ja Zara löytyy sekä Victoria's Secrettiä unohtamatta. :) Kenkäkaupat josta tykkään on Aldo, Dune ja Steve Madden.
Merkkiliikkeet kuten LV, Gucci, Dior jne. kaikki nämä löytyvät sekä Moesta että Dubai Mallista. Merkkiliikkeiden hinnat tismalleen samat mitä muuallakin. Huhujen mukaan voi olla jopa kalliimmat.
Elektroniikka iPhonet sun muut on myös hintaluokaltaan samaa. Jos suunnittelen esim. puhelimen ostoa kannattaa vertailla hintoja. Kuulin myös, että jos ostaa iPhonen täältä siinä ei ole välttämättä Facetimeä. 


Moessa nähtävyytenä laskettelurinne. Laskettelurinteen lähettyvillä kaksi ravintolaa joita suosittelen. CheeseCake Factory (isoon nälkään sekä juustokakut jäätäviä) :D. Toinen on Salmontini jossa saa ruuan kanssa lasin viiniä. Sushit on kokilemisen arvoisia.
Dubai Mallissa ruokapaikkoja ja kahviloita huomattavasti enemmän. Valinnanvaraa siis löytyy. Dubai Mallissa nähtävyytenä jääkiekkokenttä/luistelumahdollisuus.


Moni kysyy mitä kannattaa ostaa tuliaisiksi Suomeen. Perusvarma tuliainen on suklaataatelit. :) Taatelit suklaa -ja pähkinäkuorrutteella on tosi hyviä. Pashmina huivit on toinen perusvarma tuliainen. Jos matkalla eksyy Soukeille sieltä hauska tuliainen on abaya kaverille. 
Joskus kauan aikaa sitten, kulta oli halpaa täällä. Kullan hinta on noussut, joten sekään ei ole edullista enää. Kulta-automaatteja löytyy jos haluat palan kultaa ostettua automaatista. ;) Automaatin löydät esim. Madinat Jumeirahista. Kulta&timantti putiikkeja löytyy jokaisesta shopping centeristä. Niissä saa ottaa esille jalon tinkaustaidon. Hinnoista saa tiputettua helposti melkein puolet pois! 
Ja nyt silmät ja korvat tarkkana... :D Sheikh zayed roadin tienvieressä on Gold Souk. Siellä on timanttiliikkeitä vierivieressä. Liikkeiden helmi on nimeltään Cara. Carassa on hinnat kohdallaan, tingata pitää ja kuuluukin. Paikan löytää sillä, että se on ainoa paikka jossa on porukkaa sisällä. Ihan mihin kellon aikaan hyvänsä... Jos siis mielessä on jotain spessua niin sinne siis mars!

-Iina-



14 kommenttia:

  1. Kiitos hyvistä vihjeisä! Sun blogi on niin mun lemppari! Et kai ole sulkenut sun instaa...? Niin inspiroiva fotoja. Olet kaunis!

    VastaaPoista
  2. Kiitos hyvästä postauksesta!
    Kuukauden päästä tulossa sinne lomalle, joten hyvä tietää minne menee :) .
    Löytyykö Cara helposti kulta soukista? Kerran siellä käyneenä, oli niin jumalaton meno, että piti lähteä nopeasti pois, kun koko ajan joku "katumyyjä" olisi halunnut myydä feikki tuotteita.. Tarkoititko, että Moessa voi/pitää kultaliikkeissä myös tingata?
    Ostin LV huivin Dubai Mallista viime syksynä ja sen hinta verrattuna helsinkiin oli ehkä 10 eur kalliimpi, joten samoissa hinnoissa ja nyt euro on heikko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa oho.. Täälä ei pitäisi törmätä "katukauppiaisiin"... Feikkituotteetkin on tosi minimissä. Niitä löytyy vain harvoista paikoista. Muistatko missä päin näitä katumyyjiä oli? Caran löytää helposti kun kuljet käytäviä pitkin. Yleensä myös ainoa paikka jossa on ihmisiä myös sisällä.. :)

      Poista
    2. Otettin oma kuski ras al Khaimahista ja vei meidät sinne kulta soukkiin.. käveltiin nähtävästi sitä "keskuskatua" joka oli katos käytävällä, niin siinä pörräs niitä monia, yrittivät vetää johonkin sivulle, josta olisi saanut ostaa kaikkea mahdollista feikkiä. Hyvä tietää nyt missä Cara on niin voi suunnistaa suoraan sinne. Thanks :) !

      Poista
    3. Joo Dubaissa Deiran/Satwan alueella on souk, jossa juuri näitä feikkituotteita.. Ja ehdottomasti kannattaa tai pitää tingata myös Moessa. Suosittelen, että vertaat hintoja, koska Moen hinnoissa on myös "turisti" lisä.

      Poista
  3. Kiitos hyvistä vihjeistä. Tykkään lukea blogiasi.
    Tiedätkö saako sahramia ostaa muualta kuin maustesoukista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tykkäät. :) Pitäsi löytyä isoista marketeista, Geant ruokakauppa Moessa.

      Poista
  4. Hei kiitti paljon tästä! Ens viikolla sinne! :D

    VastaaPoista
  5. Hei, kun kerroit, että Carassa on hinnat kohdallaan, tingata pitää ja kuuluukin niin tarkoititko, jopa tuossa Cara liikkeessä pitää tingata? Laitoin sinne sähköpostia ja vastasivat todella nopeasti hintoineen. Eli paikanpäällä niistä hinnoista pitää vielä tingata? Kuinka paljon niistä saa yleensä vielä pois? Saako jopa 30% Caran lähtöhinnoista vielä pois?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! En osaa sanoa tarkalleen kuinka paljon saa pois. Riippuu siitä mitä olet ostamassa.. Sormuksista saa vaihdettu kiven edullisempaan tai kallimpaan vaihtoehtoon. Veikkaisin että lähtöhinnasta lähtee pois 20-30%. Kullan hinta ei ole täällä enää niin edullista mitä joskus. Kultariipus muistaakseni on samaa hintaluokkaa mitä Suomessa, mutta toki valikoima on laajempi. Suosittelen, että menet paikanpäälle ja kyselet hintoja. Kysele myös edullisempia vaihtoehtoja. Tinkaa pariin kertaan, kunnes myyjä on tosissaan ja sanoo lopullisen hinnan.!

      Poista
  6. Hei, kiitos sulle :) timanttisormus olisi tarkoitus reissulta kotiuttaa, mutta niiden hintoihin vaikuttaa niin monet eri tekijät. Onko sulla mitään muuta liikettä mitä voisit suositella gold&diamond parkista, vai ovatko kaikki liikkeet siellä yhtä "turvallisia" kuin Cara? Ajattelin parista eri liikkeestä vertailla hintoja ja tinkailla :) jostain luin, että siellä on aina turistihinta turisteille, jotkut ovat saaneet turistihinnan pois sanomalla asuvansa Dubaissa, kannattaako se?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki liikkeet on turvallisia Diamond parkissa. Kannattaa toki kysellä muistakin liikkeistä, mutta moni on kehunut Caraa juuri hintojen suhteen... Esim. Dubai Mallissa hinnat on pilvissä ja niissä on turisti lisää ja vaikka mitä lisää. Kannattaa esim. Dubai Mallista kysyä sormusta samlla timantilla kuin Carassa olevasta samankokoisesta timantista. Sitten saat jonkun käsityksen hinnoista... Tinkaamisen kannattaa käyttää kaikki keinot.. :D Menkää vaikka välillä kahville ja sanokaa, että liian kallis. Vois hyvällä tuurilla laskee vielä lisää hintaa... :))

      Poista
  7. Kiitos, mutta entäs kun kaupoissa kysytään kortilla maksaessa euroissa vai dirhameissa niin kumpi kannattaa valita?:D

    VastaaPoista